dinsdag 14 september 2010

Griekenland heeft de mooiste eilanden

De Griekse eilanden zijn de mooiste van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van reisbeoordelingssite Zoover onder ruim 14.000 respondenten. Via 17 internationale Zoover websites konden bezoekers in de maand augustus stemmen op hun favoriete eilandbestemming.

De Griekse eilanden steken met kop en schouders uit boven de rest. Maar liefst 44 procent van de vakantiegangers is het meest onder de indruk van de eilanden rondom het Zuid Europese land. Spanje neemt met 17 procent de tweede plaats in en met 16 procent van de stemmen staat Kroatië op nummer drie.

Positieve uitslag
Volgens de beoordelingen op Zoover wordt het eiland Samos als fijnste eiland van Griekenland ervaren. Het eiland scoort gemiddeld een 8.6. Karphatos en Lesbos volgen in de rij met een score van boven de 8. Samos onderscheidt zich door het beleid dat hoogbouw zoveel mogelijk wordt beperkt. Voor de Toeristische industrie in Griekenland is deze uitslag erg positief. Volgens Sotiris Vardakis van het Grieks Verkeersbureau kan Griekenland wel een steuntje in de rug gebruiken “Gelukkig zien we de laatste tijd de interesse in Griekenland weer groter worden, deze zomer liep dat terug. Met deze uitslag hopen we komend jaar weer meer toeristen in Griekenland te verwelkomen”

vrijdag 10 september 2010

Naar de randen van Europa


Naar Albanië, Spitsbergen, Orkney-eilanden, Extremadura, Estland, Oekraïne, Faeröer of een andere onbekende bestemming aan de randen van Europa geweest? En je wilt je bevindingen op papier zetten? Odyssee zoekt de uithoeken van Europa op.
Meer informatie: Reisgids schrijven