maandag 25 oktober 2010

Dankzij de BankGiroLoterij met een MiniCruise naar Newcastle!


Vandaag kreeg ik een envelop van de BankGiroloterij in de brievenbus dat ik een prijs heb gewonnen. Een MiniCruise van IJmuiden naar Newcastle! Zou het waar zijn of toch een addertje onder het gras zitten? Even de kleine lettertjes gelezen, maar nee, ja, het blijkt toch te kloppen. In de wintermaanden, van november tot en met februari, kan de prijswinnaar voor niets heen en weer met de nachtboot. En een 2de persoon mag in de tweepersoonshut aanschuiven – afhankelijk van welke nacht inde week voor een bedrag van tussen de 78 en 98 euro. Met de nachtboot heen, om 9 uur ’s morgens aankomen, de hele dag rondzwerven in Newcastle en om half 10 ’s avonds weer terug.
Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn die deze prijs heeft gewonnen…
Is Newcastle een leuke stad voor één dag?

Volgens Odyssee Reisgidsen wel:
De stad bezit de intrigerende mengeling van een oude Engelse havenstad en een moderne metropool. De stad heeft een gevarieerd aanbod aan winkels, uitgaansmogelijkheden, stedelijk schoon en musea. De stad heeft zich ontworsteld aan haar negatieve imago als industriestad. Koningin Victoria liet op weg naar haar buitenverblijf in Schotland de ramen van de wagon blinderen, wanneer de koninklijke trein Newcastle naderde. De kaden langs de rivier zijn na jarenlange verwaarlozing opgeknapt en de binnenstad heeft een nieuw hart gekregen met het Baltic Centre for Contemporary Art, de Baltic Millennium Bridge en het Music Centre in Gateshead als paradepaardjes.

Ga even naar de bestelpagina van Odyssee > Noordoost-Engeland en schaf voor nog geen twee euro een reisgidsje-op-maat van Newcastle aan dat u als PDF digitaal krijgt toegezonden.