zaterdag 22 januari 2011

Luik wordt wakker

Steeds meer mensen ontdekken Luik. Had de stad jaren lang het imago van het 'Palermo aan de Maas', nu wil Luik het 'Parijs van de Benelux' worden. Dat schrijft REIZ&magazine in het februarinummer. Parijs is het nog niet, maar de stad is er de laatste jaren wel leefbaarder en interessanter geworden. Na jarenlange verbouwingen zijn het Le Grand Curtius (stadsmuseum) en het Musee de la vie wallonne heropend. Reizen naar Luik doe je met de trein; de aankomst in het splinternieuwe station Luik-Guillemins is spectaculair. Vanuit Maastricht is het maar een half uurtje met de trein. De overnachtingsmogelijkheden zijn beperkt, Hotel Hors Vhateau aan de voet van de Montagne de Bueren is een aardig hotel. En lekker eten kan bijna overal in de stad. Meer over Luik in de Odyssee Stadsgids Luik. Op naar Luik met Odyssee!

woensdag 19 januari 2011

Nieuwsbrief Odyssee Reisgidsen | 7 | januari 2011

Nieuwsbrief 7 verschijnt aan het begin van een nieuw dynamisch jaar voor Odyssee. Voor het komend jaar staan tal van nieuwe gidsen gepland: van een unieke tramgids tot een gids over het onbekende Poznan in Polen. En daar tussen door updates van bestaande gidsen.
Lees de Nieuwsbrief op de site, Nieuwsbrief 7 
Of nog beter, neem een abonnement op de Nieuwsbrief.

dinsdag 4 januari 2011

Het onbekende Chios

In september ben ik naar Chíos geweest voor een artikel in de Reisgids, het reistijdschrift van de Consumentenbond. Mooie gelegenheid om de Odyssee Reisgids Chíos te actualiseren. Chíos is een van de onbekendere Griekse eilanden. Dat is jammer want het is een prima eiland voor een vakantie. In Chíos-stad is een nieuw museum voor Byzantijnse kunst geopend in de voormalige moskee. Een aanrader. Mooie wandschilderingen, fraaie mozaïeken en een met zorg gekozen presentatie. Ook het Archeologisch Museum is weer heropend na een jarenlange sluiting. Natuur, cultuur, strand en wandelen, dat zijn de ingrediënten van het eiland. Lees meer in de Chíosgids.